Veelgestelde vragen


Op deze pagina vind je de meeste antwoorden op je vragen. Vul hieronder je zoekterm in of scroll door de pagina naar beneden. Staat het antwoord op je vraag er niet bij? Neem dan contact op met jouw CTB.

Toon alles

A

Accreditatiepunten

Hoe worden mijn accreditatiepunten toegekend?

Alle leerroutes zijn geaccrediteerd door de V&VN. De accreditatiepunten worden toegekend na het behalen van de verklaring van bekwaamheid en worden hierop ook vermeld. De zorgverleners die geregistreerd staan in het kwaliteitsregister van de V&VN krijgen deze automatisch in het kwaliteitsregister bijgeschreven als het BIG nummer of het registratienummer bij ons bekend is. Mensen die niet ingeschreven staan in het kwaliteitsregister kunnen de punten zelf bewaren, bijvoorbeeld in een portfolio. 

Hoeveel accreditatiepunten krijg ik?

Een overzicht van de accreditatiepunten per leerroute vind je in het hoofdmenu onder "algemeen" of via de volgende links:

Hoe lang duurt het voor mijn accreditatiepunten zijn bijgeschreven?

Wij verwerken 1x per maand alle verworven accreditatiepunten. Je krijgt deze pas als je de gehele leerroute hebt afgerond. Dan worden de punten naar het V&VN gestuurd en zullen zij dit verwerken in het register. Dit zal vanaf 2 maanden na afronding van de leerroute in je register zichtbaar moeten zijn. 

Assessment

Wat is een assessment?

Het assessment wordt uitgevoerd in de laatste stap van de leerroutes TPPV, HMI & HMNI. Bij de leerroutes airstacken en maskerbeademing is er geen assessment. Tijdens het assessment worden de competenties getoetst en beoordeeld door de gedelegeerd toetser. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een competentiemeter. Alle te behalen competenties staan in de competentiemeter. Elke handeling wordt apart getoetst. De gedelegeerd toetser gebruikt hiervoor de observatieschalen. Bij elke observatieschaal hoort een handelingsschema. Hierin kun je lezen hoe je de handeling moet uitvoeren. Handelingsschema's en competentiemeters vind je in de mediatheek, maar natuurlijk ook in de leerroute bij het assessment. De gedelegeerd toetser let ook op je houding naar en contact met de zorgvrager tijdens de diverse handelingen.

Wat moet ik doen als ik gezakt ben voor het assessment?

Maak een plan met jouw gedelegeerde toetser en bespreek welke onderdelen meer aandacht nodig hebben. Herhaal de e-modules en plan een nieuwe praktijkleerperiode in. Laat je daarna opnieuw toetsen.

B

Bekwaamheidsverklaring

Waar kan ik mijn bekwaamheidsverklaring downloaden?

Alleen voor de leerroutes voor professionele zorgverleners (tracheostomale beademing, hoestmachine invasief, hoestmachine niet-invasief, gedelegeerde toetser en instructeur) krijg je een bekwaamheidsverklaring. Deze kan je in de allerlaatste stap van de leerroute downloaden nadat je de evaluatie hebt ingevuld.

Hoe lang is mijn bekwaamheidsverklaring geldig?

Je bekwaamheidsverklaring is 3 jaar geldig. Na 2 jaar en 9 maanden krijg je vanuit het systeem een e-mail ter herinnering. Je kan vanaf dan starten in de herhalingsleerroute. 

Bewijs van deelname vaardigheidstraining en webinar

Waar kan ik mijn bewijs van deelname van de vaardigheidstraining en/of de webinar downloaden?

Het bewijs van deelname aan de vaardigheidstraining en of de webinar kan je downloaden in de stap bij de vaardigheidstraining en/of webinar zelf. Na deelname kan via "mijn studievoortgang" terug naar die stap in de leerroute. Bij de leerroutes in leerhuis volwassenen en leerhuis kinderen dien je dan eerst de evaluatie in te vullen, daarna kan je je bewijs downloaden. Bij de leerroutes in leerhuis gedelegeerde toetser kan je direct, nadat de docent je op aanwezig heeft gezet, je bewijs van deelname downloaden.

C

Certificaat

Waar kan ik mijn certificaat downloaden?

Er zijn 3 soorten certificaten die uitgereikt kunnen worden. Alle onderstaande certificaten worden pas beschikbaar als je de stap volledig afgerond hebt. Is het stukje waar je dit kan downloaden nog grijs? Dan ben je nog niet klaar. Maak dan eerst het onderdeel af.

 • De verklaring van bekwaamheid van de leerroutes gedelegeerde toetser, instructeur, tracheostomale beademing, hoestmachine invasief, hoestmachine niet-invasief vind je in de laatste stap van de leerroute. Als je deze downloadt wordt deze automatisch naar je gemaild.
 • Het certificaat van de kennistoets vind je in de stap waar je de kennistoets maakt. Als je deze downloadt wordt deze automatisch naar je gemaild.
 • Het bewijs van deelname aan de vaardigheidstraining vind je in de stap bij de vaardigheidstraining. Als je deze downloadt wordt deze automatisch naar je gemaild.

E

E-modules

Wat zijn e-modules?

Dit is de eerste stap in alle leerroutes. Je kan het zien als het studieboek, wat je aan het begin van de leerroute dient te bestuderen. Het studiemateriaal wordt hierin gepresenteerd met foto's, video's en vraagstukken. Met behulp van interactieve werkvormen kan je de leerstof oefenen. Je hoeft geen geen voldoende op te scoren. Dit is puur ter voorbereiding op de kennistoetsen.

Hoe doorloop ik de e-modules?

De e-modules zijn een klein onderdeel van de gehele leerroute. Bij het maken van de e-modules moet je alle stappen doorlopen. Dit betekent dat je op alle uitlegknoppen geklikt moet hebben voor je door mag naar de volgende pagina. In de leerroutes zijn de e-modules altijd de eerste stap. Pas daarna krijg je de mogelijkheid te betalen voor de rest van de leerroute.

De e-module doet het niet?

De e-module opent zich in een pop-up zodra je op starten hebt geklikt. Gebeurt dit niet, dan blokkeert je browser waarschijnlijk pop-ups. Wij kunnen hier niets aan doen, dat zijn de instellingen van jouw computer of tablet. Deze instellingen kan je wel zelf wijzigen: Je kunt handmatig (via je browserinstellingen) toestemming geven om de pop-ups te openen. Op deze website: https://nl.wikihow.com/Pop-ups-toestaan vind je hier meer informatie over.

Ik wil geen account aanmaken, maar wil wel de e-modules maken, kan dat?

Dat kan, in de mediatheek zijn alle e-modules, van leerhuis kinderen en leerhuis volwassenen, los te maken.


G

Gebruikersnaam

Ik weet mijn gebruikersnaam niet meer, wat nu?

Neem contact op met het CTB.

Gedelegeerde toetser

Wie is mijn gedelegeerde toetser?

Je kan navraag doen bij de organisatie waar je voor werkt of het vragen aan de zorgvrager. Je moet dit in je profiel invoeren bij de registratie. Als je de leerroutes maskerbeademing en/of airstacken gaat volgen: typ dan in ‘geen gedelegeerde toetser nodig’. Als je andere leerroutes wilt volgen, typ dan hier de naam van de zorginstelling waar je voor werkt of de naam van de ZZP gedelegeerde toetser. Indien de instelling/persoon die je zoekt ontbreekt in deze lijst, neem dan contact op met het desbetreffende Centrum voor Thuisbeademing.

Ik heb geen gedelegeerde toetser, wie toetst mij?

De toetsing zal worden verricht door een verpleegkundige van het CTB. Neem hiervoor contact op met het desbetreffende CTB. LET OP: je dient wel zelf een zorgvrager in zorg te hebben.

Wat is een gedelegeerd toetser?

Dit zijn zorgverleners die hiertoe door het CTB zijn opgeleid en namens het CTB mogen toetsen. Naast het toetsen en beoordelen begeleiden zij zorgverleners in de uitvoering van de zorg voor chronische beademing. Zij bewaken mede de kwaliteit en  continuïteit van zorg en zijn aan te spreken personen voor het CTB. De rollen van de gedelegeerde toetser zijn: coach (begeleider leerproces), toetser en beoordelaar. De gedelegeerde toetser plant samen met de cursist en zorgvrager, het moment van afname van het assessment. 

Hoe word ik een gedelegeerd toetser?

Om gedelegeerde toetser te mogen zijn, moet er aan de volgende criteria worden voldaan:

 • Je hebt de volledige basisleerroute TPPV en/of hoestmachine voor professionals gevolgd; 
 • Bevoegd zijn om de chronische beademingsvaardigheden zelfstandig uit te voeren;
 • Naar het oordeel van het CTB en de eigen leidinggevende in staat zijn zorgvuldig en passend zorg te verlenen aan zorgvragers die chronische beademing nodig hebben (voorbeeldfunctie);
 • Ruime en recente werkervaring hebben op het gebied van chronische beademing in uiteenlopende omstandigheden;
 • Meewerken aan een drie jaarlijkse toetsing volgens de handleiding competentiegericht toetsen van het CTB.
 • Als je aan bovenstaande eisen voldoet kan je een aanvraag doen om te starten met de leerroute gedelegeerd toetser. 

Wat is de bedoeling van mijn/ons gedelegeerde toetser account?

Als je gedelegeerde toetser bent bij een zorginstelling dan deel je een gemeenschappelijk account met je (eventuele) gedelegeerde toetser collega's. Jullie beheren gezamenlijk de inloggegevens. Dit account is alléén bedoeld om de voortgang van je cursisten te bewaken en zo nodig assessments en praktijkleerperiodes af te tekenen. Het is niet de bedoeling dat je via dit account mensen (of jezelf) aanmeldt voor leerroutes. Als je zelf een leerroute wilt volgen kan je je registreren op basis van je eigen (privé) e-mailadres. 

Als je ZZP/PGB/PAB gedelegeerde toetser bent, dan geldt hetzelfde als bovenstaand. Dit account is alléén bedoeld om de voortgang van je cursisten te bewaken en zo nodig assessments en praktijkleerperiodes af te tekenen. Het is niet de bedoeling dat je via dit account mensen (of jezelf) aanmeldt voor leerroutes. Als je zelf een leerroute wilt volgen kan je je registreren op basis van je eigen (privé) e-mailadres. 

Een handleiding voor het werken met het gedelegeerde toetsers account vind je (als je bent ingelogd) onder het kopje "mijn team".

Ik heb een andere gedelegeerd toetser gekregen, hoe pas ik dat aan?

Als je bijvoorbeeld van werkgever veranderd bent, dient ook je gedelegeerd toetser aangepast te worden. Als je een mailtje stuurt naar je CTB met de naam van je nieuwe gedelegeerd toetser en van je nieuwe werkgever, zullen wij dit voor je wijzigen.

H

Herhalingsleerroute

Ik ben al bekwaam, hoe kom ik nu direct in de herhalings-leerroute?

Als je reeds je verklaring van bekwaamheid hebt gehaald, maar deze is bijna verlopen dan hoef je niet opnieuw de basisleerroute te doen. Je kan dan starten in de herhalingsleerroute. 

Bij de leerroutes gedelegeerde toetser en instructeur begin je altijd in de basisleerroute. Het is hier niet mogelijk om in de herhaling te starten.

Als je de basisleerroute niet via www.ctbscholing.nl hebt gedaan volg je onderstaande stappen. Als je de basisleerroute wel via www.ctbscholing.nl hebt gedaan krijg je vanzelf een mailtje zodra je kan starten in de herhaling, en hoef je onderstaande stappen niet te volgen. 

 1. Registreer je op www.ctbscholing.nl
 2. Meld je aan voor de (basis) leerroute waarvoor je vrijstelling wilt
 3. Upload dan jouw certificaat bij "starten in de herhaling". Dit kan dus alleen als je eerder bekwaam verklaard bent.
Wij zullen jou vrijstellen voor de basis leerroute, waardoor je kan starten in de (goedkopere) herhalings-leerroute. Als je nooit eerder een beademingscursus hebt gevolgd, dan is het niet mogelijk te starten in de herhalings-leerroute, en begin je gewoon bij het begin.I

Inloggen

Hoe moet ik inloggen?

Voordat je kan inloggen, moet je je eerst registeren. De knop inloggen vind je rechts boven. Als je eenmaal geregistreerd bent in ons systeem kan je altijd inloggen met de door jou gekozen inloggegevens.

Inschrijven leerroute

Voor welke leerroute moet ik mij inschrijven?

Er zijn nu 3 leerhuizen; het leerhuis volwassenen, het leerhuis kinderen en het leerhuis gedelegeerde toetser. 

De doelgroep waaraan jij zorg verleent bepaalt in welk leerhuis je je leerroute moet vinden. Vervolgens kies je de leerroute die op jouw zorgverlening van toepassing is. TPPV en/of HMI bij invasieve beademing of NPPV en/of AS en/of HMNI bij niet-invasieve beademing.

Na het inschrijven op de leerroute via "leerhuizen" in het hoofdmenu kan je starten met de leerroute. 

Instructeur niet-invasief

Instructeurs zijn zorgverleners die namens het CTB, medewerkers/collega’s mogen begeleiden bij aanleren van handelingen betreffende niet invasieve beademing (NPPV), airstacken (AS) en zijn hiertoe door het CTB opgeleid. Handelingen die vallen onder NPPV en AS hoeven niet te worden getoetst. Handelingen die vallen onder de hoestmachine worden wel getoetst, het CTB spreekt af wie de toetser hierbij is. Naast het geven van begeleiding, bewaken zij mede de kwaliteit en continuïteit van zorg en zijn aan te spreken personen voor het CTB. De rollen van de instructeur zijn: coach van het leerproces en bewaker van de kwaliteit van (beademings) zorg.

K

Kennistoetsen

Wat is een kennistoets?

In leerhuis kinderen en leerhuis volwassenen maak je de kennistoets nadat je de e-modules hebt gevolgd  hebt betaald. Hier moet altijd een kennistoets anatomie en fysiologie van het ademhalingsstelsel worden gemaakt, daarnaast een toets die specifiek is voor de leerroute. In de kennistoets wordt er getoetst of je de lesstof uit de e-modules goed begrepen hebt, en of je klaar bent voor de vaardigheidstraining.

In het leerhuis gedelegeerde toetser volgen de kennistoetsen het zelf-assessment en de theorie. 

Hoe vaak mag ik een kennistoets opnieuw maken?

Je mag deze zo vaak maken als je wilt. Als je echter voortdurend zakt moet je je afvragen of je door moet gaan met proberen. Ga hierover in gesprek met je gedelegeerde toetser of je CTB docent.

Ik heb een kennistoets gehaald, maar heb nog geen zorgvrager van het CTB in zorg, hoe lang is de kennistoets geldig?

Als je geen CTB zorgvrager in zorg hebt en je hebt toch betaald voor de leerroute en de kennistoets gehaald, dan kun je je niet inschrijven voor het vaardigheidstraining. Je hebt nu een jaar de tijd om op zoek te gaan naar een CTB zorgvrager. Het certificaat van de kennistoets is dus een jaar geldig. LET OP: dit geldt niet voor de automatische vrijstelling voor de kennistoets"anatomie en fysiologie" zie vraag hieronder. 

Ik heb mijn certificaat van de kennistoets "anatomie & fysiologie gehaald" krijg ik nu vrijstelling voor deze kennistoets in de andere leerroutes?

Ja! Je krijgt automatisch vrijstelling voor de e-module en de kennistoets "anatomie en fysiologie" als je deze in een andere leerroute al behaald hebt. LET OP: Dit krijg je alleen als je binnen 6 weken een nieuwe kennistoets "anatomie & fysiologie"' start in een andere leerroute. 

Is het langer dan 6 weken geleden? Dan dien je toch de kennistoets opnieuw te behalen. 


Kosten

Wat kost een leerroute?

Bij 'prijzen en accreditatiepunten' onder 'algemeen' in het hoofdmenu al vind je de kosten van de verschillende leerroutes.

Kan mijn werkgever dit voor mij betalen?

Betaling is gekoppeld aan het account. Je bent hier als cursist zelf verantwoordelijk voor, je maakt hier dus zelf afspraken over met je werkgever.


L

Leerhuis

Wat is een leerhuis?

Deze website bestaat uit drie leerhuizen: leerhuis volwassenen, leerhuis kinderen en leerhuis gedelgeerde toetser. Een leerhuis is een onderwijsprogramma dat bestaat uit meerdere leerroutes zoals bijvoorbeeld tracheostomale beademing, hoesttechnieken en maskerbeademing.

Kan ik leerroutes volgen in verschillende leerhuizen?

Dat is goed mogelijk. Je kunt bij meerdere typen zorgvragers zorg verlenen. De leeftijd van het kind bepaald voor welk leerhuis je moet aanmelden. Globaal geldt dat voor het leerhuis kinderen de leeftijdsgrens van 14 jaar wordt gehanteerd. Als je naast zorgverlener ook gedelegeerde toetser bent volg je een leerroutes in het leerhuis gedelegeerde toetser.

Hoe kies ik het juiste leerhuis?

Dat hangt af van de leeftijd van de zorgvrager. Voor het leerhuis kinderen geldt de leeftijdsgrens van maximaal 14 jaar is, dus oudere kinderen vallen onder het leerhuis volwassenen. Het leerhuis gedelegeerde toetsers is bedoeld voor zorgverleners die gedelegeerde toetser zijn of gaan worden.

Kan ik verschillende leerroutes volgen in meerdere leerhuizen?

Als zorgverleners aan zowel volwassenen als kinderen zorg verlenen of in beide groepen gedelegeerde toeter (GT) of instructeur zijn of gaan worden, dan geldt het volgende.

Een zorgverlener:

 • is bekwaam in beademings gerelateerde zorg bij kinderen dan volstaat het volgen van herhalingsleerroutes in het leerhuis volwassenen;
 • is bekwaam in beademings gerelateerde zorg bij volwassenen dan moeten de basisleerroutes in het leerhuis kinderen worden gevolgd;
 • is bekwaam als gedelegeerde toetser (GT) of instructeur en als GT in beide leerhuizen actief wil zijn dan geldt bekwaamheid voor beide leerhuizen;
 • is bekwaam als GT of instructeur in één van beide leerhuizen. Als er dan een tweede leerhuis bijkomt dan wordt in overleg met het CTB bepaald hoe snel deze GT of instructeur ook in het tweede leerhuis actief mag zijn.
 • is nog niet bekwaam als GT of instructeur, maar wel in één of beide leerhuizen, dan wordt in overleg met het CTB bepaald hoe snel deze zorgverlener de leerroute GT mag gaan volgen. Met andere woorden hoeveel ervaring is er nodig om als GT of instructeur te worden opgeleid.

Leerroute

Wat is een leerroute?

Een leerroute is een cursus gericht op het type beademing en het type zorgvrager. Een leerroute is opgebouwd uit een aantal verschillende onderdelen, de opbouw is per leerroute verschillend.  

Hoe kies ik de juiste leerroute?

Voordat je een leerroute kiest moet je jezelf een aantal vragen stellen. Van belang is om vast te stellen of je zorgverlener bent of mantelzorger/zorgvrager. Daarnaast moet je weten welke behandeling jouw zorgvrager krijgt en of jouw zorgvrager een volwassene is of een kind. Met deze antwoorden kies je het juiste leerroute in het juiste leerhuis.

Wat is het verschil tussen de basisleerroute en de herhalingsleerroute?

Iedereen die voor het eerst in aanraking komt met een zorgvrager van het CTB volgt kiest voor een basisleerroute die op jou van toepassing is. Aan het eind van die leerroute ontvangt je een verklaring van bekwaamheid welke drie jaar geldig is. 

Drie maanden voor het verlopen van de bekwaamheid, krijg je een herinneringsmail. Je kunt dan starten met de herhalingsleerroute, deze is zonder verplichte vaardigheidstraining en een verplichte praktijkleerperiode. De kennistoetsen en het assessment zijn verplichte onderdelen. Tevens is de herhalingsleerroute goedkoper dan de basis leerroute. Als je kunt aantonen dat je al bekwaam bent en direct wilt instromen in de herhaling-leerroute, kan je toegang tot de herhalingsleerroute aanvragen in de basisleerroute bij stap 1. 

Wat moet ik doen als ik vastloop in een leerroute?

Als je niet verder komt in de leerroute kan dit komen omdat de docent van het vaardigheidstraining dit onderdeel moet afvinken of omdat de gedelegeerde toetser de opdrachten uit de praktijkleerperiode of het assessment moet afvinken. Meld je hiervoor bij de gedelegeerd toetser.

P

Praktijkleerperiode

Wat zijn praktijkleeropdrachten?

Bij de praktijkleerperiode (PLP) horen opdrachten. Deze kun je bespreken met je gedelegeerd toetser. De gedelegeerd toetser, die werkt in jouw instelling, tekent de opdrachten af als deze met een voldoende zijn beoordeeld. Weet je niet wie dit is, vraag dit dan na bij de zorginstelling waar je werkt. 

Hoe lang duurt een praktijkleerperiode?

Hoe lang een praktijkleerperiode duurt hangt van een aantal factoren af. Denk hierbij aan de eerder opgedane kennis en ervaring, de mate waarin je boventallig en begeleid kan worden ingepland, en de snelheid waarmee je leert door het te doen. Een PLP duurt doorgaans niet langer dan drie maanden.

R

Registreren

Waar kan ik mij registreren?

Je registreert je door een profiel aan te maken (klik hier). Vul hier gevraagde gegevens in, items met een * zijn verplicht.

Registreren lukt niet, wat moet ik doen?

Je kunt aan de gedelegeerde toetser vragen om je hierbij te helpen. Meestal lukt registreren niet omdat je de verplichte vragen niet hebt ingevuld, of omdat je 2 verschillende e-mailadressen hebt ingevuld. 

Welk CTB moet ik kiezen?

Het CTB waar de zorgvrager, die jij in zorg krijgt of hebt, aan verbonden is.

Hoe moet ik de gedelegeerd toetser kiezen?

Als je de leerroutes maskerbeademing en/of airstacken gaat volgen: typ dan in ‘geen gedelegeerde toetser nodig’. Als je andere leerroutes wilt volgen, typ dan hier de naam van de zorginstelling waar je voor werkt of de naam van de ZZP gedelegeerde toetser. Indien de instelling/persoon die je zoekt ontbreekt in deze lijst, neem dan contact op met het desbetreffende Centrum voor Thuisbeademing.

V

Vaardigheidstraining

Wat is een vaardigheidstraining?

De vaardigheidstraining is bedoeld voor zorgverleners die zorgtaken gaan uitvoeren bij chronisch beademende zorgvragers of de zorgvragers die airstacken of met een hoestmachine worden behandeld. De cursisten worden tijdens de vaardigheidstraining praktisch geschoold in de handelingen, de werking van apparatuur en wat te doen in noodsituaties. Je komt daarvoor op locatie bij het CTB.

Wanneer en waar kan ik me inschrijven voor de vaardigheidstraining?

Om je in te schrijven voor een vaardigheidstraining, dien je gestart te zijn met de leerroute. Pas als je alle e-modules hebt doorlopen, hebt betaald, en de kennistoets met een voldoende hebt afgerond, kun je je inschrijven voor de vaardigheidstraining (stap 4 in de leerroute). Je dient een zorgvrager in zorg te hebben om deel te kunnen nemen aan de vaardigheidstraining. De vaardigheidstrainingen voor de basisleerroutes TPPV, HMI & HMNI zijn verplicht, in deze herhalingsleerroute zijn deze optioneel. In de basisleerroute van NPPV & AS kan je zelf kiezen of je je aanmeldt, of dat je deze stap overslaat, deze zijn dus ook optioneel. 

Bij welk CTB moet ik me inschrijven voor de vaardigheidstraining?

Zodra je je gaat inschrijven voor de vaardigheidstraining in de leerroute dien je eerst een CTB te kiezen. De vaardigheidstraining wordt door alle CTB’s gegeven, maar je kunt je het beste inschrijven bij het CTB waar ook je zorgvrager onder valt. Dan weet je zeker dat je scholing krijgt over dezelfde apparatuur als de zorgvrager gebruikt. Je kunt alleen aan een vaardigheidstraining deelnemen als je ook daadwerkelijk zorgt voor een patiënt met thuisbeademing.

Wanneer zijn de vaardigheidstrainingen?

De data vind je terug in de leerroute. Een globaal overzicht vind je bij 'data vaardigheidstraining' onder 'algemeen' in het hoofdmenu. Hier kan je je niet inschrijven, maar wel zien op welke data de vaardigheidstraining gegeven wordt en of er nog plekken zijn. Om je in te schrijven voor de vaardigheidstraining dien je naar stap 4 in de leerroute te gaan. 

W

Wachtwoord

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Vraag een nieuw wachtwoord aan. Dit kan je doen door op de link "ik ben mijn wachtwoord vergeten" te klikken.

Website

De website is traag

Als je internetverbinding minder sterk is, dan werkt de site wat traag. Maak je de e-learnings op een computer binnen je organisatie, dan kan dat het probleem zijn. Onze ervaring is dat Internet Explorer niet goed werkt. Probeer daarom een andere browser, bijvoorbeeld Google Chrome. 

Mijn browser blokkeert pop-ups

Je kunt handmatig (via je browserinstellingen) toestemming geven om de pop-ups te openen. Op deze website: https://nl.wikihow.com/Pop-ups-toestaan vind je hier meer informatie over.

Z

Zelf-assessment

In het leerhuis gedelegeerde toetser, in de leerroute gedelegeerde toetser en de leerroute instructeur vind je twee keer het onderdeel "zelf-assessment, 360 graden feedback". 

In het begin van de leerroute wordt dit gebruikt als diagnostisch instrument. Dit betekent dat het gebruikt wordt om zicht te krijgen op de ontwikkeling van de competenties. De cursist en een aantal personen vanuit zijn werkomgeving vullen onafhankelijk van elkaar dit 360 graden feedbackformulier in. Dit geeft aan waar de cursist staat in de competentie ontwikkeling. De cursist verzamelt de ingevulde formulieren, tijdens een gesprek met de eigen manager of een collega worden de formulieren vergeleken en geanalyseerd. Tijdens dit gesprek kan het zelfbeeld vergelijken met het beeld dat mensen in de omgeving hebben en krijgt de cursist inzicht in je zwakke en sterke punten. Naar aanleiding hiervan kunnen leerdoelen geformuleerd worden.  

Aan het eind van de leerroute wordt het zelf-assessment gebruikt als een beoordelingsinstrument. Dit betekent dat het gebruikt wordt om zicht te krijgen op de ontwikkeling van de competenties. De cursist en enkele personen vanuit de werkomgeving, vullen onafhankelijk van elkaar dit 360 graden feedbackformulier in. De cursist verzamelt de ingevulde formulieren en vergelijkt ze en stelt een einddocument op, welke samen met de uitgewerkte PLP-opdrachten naar de docent van het LHGT van het CTB wordt gestuurd. Deze, analyseert en beoordeelt aan de hand van een scorelijst het zelfassessment waarna de docent van het LHGT van het CTB een bindend advies geeft. Als dit advies positief is, vinkt de docent LHGT dit onderdeel af in het LMS. Hiermee is de leerroute beëindigd en vult de cursist de eindevaluatie in, waarna de verklaring van bekwaamheid kan worden gedownload.